Küçük Mucitler 95 önemli projeye imza attı.

OKAN KOLEJİ

Küçük Mucitler 95 önemli projeye imza attı.

 Türkiye’yi geleceğin dünyasına taşıyabilecek bilimsel düşünceye sahip bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediğimiz 11. Okan Bilim ve Proje Şenliğini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri bilgiler ile ürettikleri bilimsel projelerle gerçekleştirdiğimiz Tuzla Kampüsü 11. Bilim ve Proje Şenliği’nde öğrencilerimiz toplam 95 proje sergiledi.

  Öğrencilerimiz proje hazırlıklarında hayal güçleri ile yaratıcılıklarını birleştirerek, teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldular. Öğrencilerimizin hazırladığı projelerden bir kısmı kavramların modelleri, bir kısmı ise topluma katkı sağlayan ihtiyaçlarına yönelik projeleri kapsadı.

  Şenliğimizde, öğrencilerimizin sergilediği proje sunumlarından; ekmekleri ziyan etmeyen kesme tahtası, iğne deliği projektörü, doğa dostu biyoplastik ve doğal yapıştırıcı yapımı, manyetik salıncak tasarlama, matematik oyunları ve maket tasarlama, özel yazılımlar,  otomatik tuvalet kağıdı projesi, bakır sülfat kristalleri oluşturma,  meyvelerden DNA izolasyonu gibi bir çok projenin yanı sıra kuru buz ve fil dişi macunu  projeleri yoğun ilgi gördü.

 Büyük buluşların mimarı olan, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak öğrencilerimiz etkinlik sonrasında katılım belgelerini aldılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.