6. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivalini Gerçekleştirdik

OKAN KOLEJİ

6. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivalini Gerçekleştirdik

  İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Okan Koleji Konfüçyus sınıfı iş birliği ile 6. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali‘ni gerçekleştirdik.

  İstanbul  Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsünün iş birliği ve deneyimli kadrosu ile oluşturulan eğitim programımızla  öğrencilerimizin Çinçe’yi yaşayarak öğrenmelerini sağlamanın yanı sıra   geleneksel olarak düzenlediğimiz Çin Kültürü festivali ile Çin kültürünü ve Çin dilini tanımalarına imkân sağlıyoruz. 

  6. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali’mizin  açılış konuşmasını Kurucu Temsilcimiz Işıl OKAN GÜLEN, gerçekleştirdi.  Gülen, "Çin Kültürü ve Çince festivali bizim için çok keyifli ve heyecanlı bir festival. İstanbul Okan Üniversitesi olarak Türkiye’deki ilk Çince Mütercim Tercümanlık bölümünü açtık. Çin dilini öğretmek ve Çin kültürünü daha küçük yaş gruplarına aktarmak amacıyla  Okan Koleji’nde Konfüçyus sınıfını açtık.

   Amacımız öğrencilerimize İngilizcenin yanı sıra anaokulundan itibaren verdiğimiz ikinci yabancı diller olan Almanca, İspanyolca, Fransızca dillerine  Çinçeyi de dahil ederek küçük yaşlardan itibaren Çin Kültürü ve Çin dilini tanıtmaktır. Her sınıf seviyesinden öğrencilerimizin Çinçe biliyor olmasından dolayı çok mutluyuz.” dedi

  İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü Eş Direktörü Nana Wang “ Tüm öğrencilerinizi yaptığınız etkinliklerden tanıyorum. Çinceye karşı gösterdiğiniz ilgi ve başarıdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Çok güzel işler çıkarıyorsunuz. Bu konuda tüm öğrencilerimize ve bizlere destek olan Çinçe öğretmenlerimize teşekkür ediyorum”. dedi.

  Yabancı Diller Bölüm Başkanı Ahu CENGİZ AKAR’ ise konuşmasına yabancı  dilin  kültürünü öğrenmenin önemli olduğunu belirterek yabancı diller bölüm öğretmenleri olarak bir dili öğretirken kültürünü de öğretiyoruz diyerek bu süreçte destek veren kurucu temsilcimize genel müdür yardımcımıza, müdürlerimize, eş direktörümüze teşekkür etti.

  Festivalde Çince eğitim alan öğrencilerimiz Çin kültürünü ve dilini tanıtmak amacıyla; geleneksel Çin dansları sergileyip, Çin kıyafetleri ile defile yaptılar. Çin ve Çince hakkında bilgiler verip, tekerlemeler ve şarkılar söylediler. Çok sevilen çizgi film Kungfu panda karakterini tanıtıp, Jimnastik gösterisi sergilediler. Geleneksel Çin Kaligrafi sanatını tanıyarak, Çin ile ilgili kurulan resim sergisini ziyaret ettiler.