7. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali’ni Kutladık

OKAN KOLEJİ

7. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali’ni Kutladık

8 yaşından itibaren İngilizcenin yanı sıra Çince, Almanca ve İspanyolca dilleri ile tanışan öğrencilerimiz seçmiş oldukları yabancı dili lise eğitimleri bitene kadar öğrenmeye devam ediyorlar. 2015 yılında İstanbul’daki ilk ve tek Konfüçyüs sınıfına sahip olan Okan Koleji’nde, öğrencilerimiz Çince’yi öğrenmenin yanı sıra her sene düzenlediğimiz Çin Festivali ile Çin kültürü hakkında da bilgi sahibi oluyorlar.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü işbirliğiyle düzenlediğimiz  Çin Kültürü ve Çince Festivali‘nde öğrencilerimiz Çince şarkılar, danslar ile renkli, eğlenceli ve ilgi çekici bir etkinliğe imza attılar. Çin kültürüne özgü kostümler giyen öğrencilerimiz Çinçe tekerlemeler ve özlü sözler söyleyerek, geleneksel yelpaze dansını sergilediler.

Sene içerinde yapmış oldukları Çin temalı resimleri festivalde sergileme imkânı bularak, etkinlik sonrasında Çince kaligrafi sanatına uygun olarak isimlerini yazdırdılar.Çin Kültürünü daha yakından tanımak üzere, öğrencilerimize öğle yemeğinde Çin yemeklerinden oluşan bir menü ve Çin kültürünün bir parçası olan şans kurabiyeleri ikram edildi.

Öğrencilerimiz Çin festivaline katılmanın yanı sıra  her sene İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından  Hanban’nın misafiri olarak Çin Dil Okuluna katılarak Çin Kültürü ve dili hakkında bilgi sahibi olma ayrıcalığını yaşıyorlar. Yaklaşık 15 gün süren bu gezide Çin Kültürüne ilişkin farklı etkinliklere katılan öğrencilerimiz, Çin’in tarihi yerlerini gezerek dili yaşayarak öğreniyorlar.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü velilerimize yönelik ise  her sene ücretsiz Çinçe kursu olanağı sağlıyor. Derslerde eğlenceli etkinlikler ve çalışmalar yapan velilerimiz Çinçe öğrenerek farklı ve unutulmaz bir deneyim yaşıyorlar.