İstanbul'un Kurtuluşunun Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladık

OKAN KOLEJİ

İstanbul'un Kurtuluşunun Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladık

    Millî Mücadele yürüyüşümüzün en önemli parçalarından biri olan İstanbul’un Kurtuluşu hadisesi, yedi düvele Türkün yılmaz iradesini, cesaretini, azmini ve kahramanlığını göstermesi bakımından eşsiz bir hazinedir.

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu” programımızda öğrencilerimiz günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaparak, şiirler okudular, şarkılar söylediler.

   6 Ekim 1923 tarihinden bu yana coşku, esenlik ve zafer nidalarıyla kutlanagelen ve bugün tam 100. yılını kutladığımız bu şanlı ve biricik günün anısına başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun yakın silah arkadaşlarını, adı dillerden düşmeyen Millî Mücadele kahramanlarımızı ve bu toprağı kanlarıyla sulamış aziz şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

  “İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıl dönümü etkinlikleri” kapsamında ülkemizin kalbi İstanbulumuzun Kurtuluşu’nun önemini ve egemenlik ülkümüzü perçinleyen bu kurtuluşu gelecek nesillere unutturmamanın ve benimsetmenin kıvancını hissettik.