Öğrencilerimiz Online Söyleşi Etkinliklerinde Yazarlarla Buluştu

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimiz Online Söyleşi Etkinliklerinde Yazarlarla Buluştu

Kütüphane birimimiz tarafından düzenlenen “Yazar - Öğrenci Buluşmaları” kapsamında  ortaokul ve lise öğrencilerimiz online söyleşilerde yazarlarla buluştular.

 5. sınıf öğrencilerimiz Yazar Göktuğ Canbaba ile “Hayaller Tarlasına Davet “ isimli eser üzerine sohbet ettiler. Söyleşide yazarın özgün anlatımı, akıcı kurgusu ve renkli karakterleriyle yaşamın bir parçası olan vedalaşma, hayallerin gücü ve cesaret  kavramı ele alındı.

    7. sınıf öğrencilerimiz Yazar Arslan Sayman ile okuma listelerinde yer alan “Piri Reis’le Açık Denizde” isimli eserde geçen keşif duygusu, hedef belirleme, planlı çalışma, dayanışma ve arkadaşlık kavramlarını yazarla birlikte değerlendirip, farklı bakış açılarıyla algı perspektiflerini geliştirdiler.

9. sınıf öğrencilerimiz Yazar Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile buluştular. Söyleşide, öğrencilerimiz okuma listelerinde yer alan Filler Sultanı Ve Kırmızı Topal Karınca kitabı üzerine fikir alış verişi yaptılar. Yazar Yaşar Kemal’in edebi kişiliği, eserleri ve anıları üzerine eşi Ayşe Semiha Baban’ın paylaşımlarını dinlediler.

 Lise sazırlık sınıfı öğrencilerimiz Yalvaç Ural ile  söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşide Troya Savaşı'nı ve Tahta At Efsanesi'ni, sözlü-yazılı anlatımlarla günümüze ulaşan pek çok kaynaktan ve ayrımlı metinlerden yola çıkarak, şiirsel bir dille kaleme alınan eser üzerine yazarla fikir alışverişi yaparak, kültürel zenginliklerine yönelik farkındalık kazandılar.

  10. sınıf öğrencilerimiz ise Çağdaş Türk Edebiyatı Yazarı Barış Müstecaplıoğlu ile gerçekleştirdikleri söyleşide, okuma listelerinde yer alan “Hayallere Ulaşma Rehberi” isimli eserde ele alınan kavramları incelediler. Hedeflerimize erişmek için güvenilir, bilimsel, pratik ve kapsamlı bir yol haritası öneren kitabı Yazar Barış Müstecaplıoğlu’nun rehberliğinde değerlendirdiler.