Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Kitapların Dünyasını Keşfettiler

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Kitapların Dünyasını Keşfettiler

“Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kutlamaları kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz online söyleşilerde yazarlarla buluştu. Yazar Murat Celep “Rakamlar ve Erik Ağacı” kitabı üzerinden görsel okuma ve yorumlama atölyesi gerçekleştirdi. 2.sınıf öğrencilerimiz rakamlardan yola çıkarak, canlılar ve sayılar arasında bağ oluşturdular.

5. Sınıf öğrencilerimiz Yazar Hamit Annak ile “Aklınızı Başınıza Alın ” isimli eser üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Beynin bölümlerinin ve görevlerinin, heyecan verici bir macera kurgusunda işlediği kitap değerlendirilerek, farklı bakış açılarıyla düşünme, sorgulama gücünün zenginleştirilmesinin önemine değinildi.

Yazar Burcu Bahar ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide 3.sınıf  öğrencilerimiz “Atatürk ve Sihirli Gözlük” isimli eser üzerine sohbet ederek Atatürk’ün kitap sevgisi, yaratıcı düşünmenin yaşantımıza faydası, alışkanlıklarımız ve günlük tutmanın önemi konuları ile ilgili yeni bilgiler edindiler.

Yazar Serap Şahin 4. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Cesur Tohum Pino” isimli eser ile bir tohum üzerinden hayata baktık. Amaç belirleme, keşfetme, cesaret konuları ele alındı. Öğrencilerimiz hedeflerine ulaşabilme konusunda istekli olmak kadar planlı olmanın önemini kavradılar.