Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Yazarlarla Buluştu

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Yazarlarla Buluştu

Kütüphane Birimimiz tarafından düzenlenen “Yazar - Öğrenci Buluşmaları” kapsamında  ilkokul  ve ortaokul  öğrencilerimiz online söyleşilerde yazarlarla buluştu.

1. sınıf öğrencilerimiz Yazar Gökçe Gökçeer ile gerçekleştirdikleri söyleşide farklıklarımızı konuştular. “Bana Öyle Bakma kitabı ile her çocuğun biricik olduğu kavramından yola çıkarak, kitapta işlenen farklılıklara yaklaşımları birlikte ele aldılar. Farklılıklarımızın aslında zenginliklerimiz olduğunu keşfederek, farkındalıklarını arttırdılar.

 2. sınıf öğrencilerimiz  Yazar Emre Şimşek ile Pibalu Gezegeni’ne yolculuk yaptılar. Hem yazar hem de çizer olan Emre Şimşek’ten kitabın oluşum sürecini dinlediler.  Macera tarzındaki kitap üzerine yazarla kitaptaki akışı konuşarak, kitap üzerine paylaşımlarda bulundular. 

  3. sınıf öğrencilerimiz Yazar Ceren Kerimoğlu ile uçsuz bucaksız maviliklere sığamayan Küçük Bulut Sirus ’un maceralarından hareketle kendi potansiyelini keşfetme ve farkındalık kavramlarını ele aldılar. Kendine güvenmenin önemini kitabın ana karakteri Küçük Bulut Sirus ile birlikte kavradılar.

   6. sınıf öğrencilerimiz  “Meiko ve Beşinci Hazine” isimli eser üzerine Yaratıcı Drama & Okuma Eğitmeni Yazar Çiğdem Odabaşı ile yaratıcı okuma etkinliği gerçekleştirdiler. Kitabı, farklı bakış açılarıyla değerlendirip, yaratıcı okuma ve kavrama etkinliği yaparak, kitaba algı perspektiflerini zenginleştirdiler.