Yüz Yüze Eğitim için Sağlıklı Kalmanın Koşulları Konulu Online Söyleşimizi Gerçekleştirdik

OKAN KOLEJİ

Yüz Yüze Eğitim için Sağlıklı Kalmanın Koşulları Konulu Online Söyleşimizi Gerçekleştirdik

İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak Okan Dijital Öğrenme Platformunda velilerimize yönelik “Yüz yüze eğitim için sağlıklı kalma koşulları” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Covid salgınını “aşısızların salgını” olarak tanımlayan Kıyak, sunumunda Dünyada ve Türkiye’de koronovirüs günlük vaka  ve ölüm sayılarını vurgulayarak  aşının önemine dikkat çekti.

Küresel iklim değişikliklerinin pandemiye sebep olduğunu, başka salgınların başlamasına da sebep olabileceğini  belirtti.

Prof. Dr. Mithat Kıyak “Sağlıklı kalmak için aşının önemi büyük. Dünyada covid vakalarında  6. sıradayız. Önce bireylerin sonra da sektörlerin çaba göstermesi gerekli. Herkes pandemi bitti gibi  davranmadan önlemler almaya devam etmeli, dikkat etmeli” dedi.

Kıyak, sunumunda okullarda ve ülkede salgının yönetilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken kriterlerden bahsetti. Ülkede nasıl salgın yönetiliyorsa okullarda da aynı şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtilerek, hastalığın etkenini saptayıp, onu yok etmenin  ve  hastalığı bulaştıranı bulup kişiyi izole etmenin önemine dikkat çekti. 

Soğuk algınlığı, bakteriyel enfeksiyonu olan öğrenci ve çalışanların   okula gelmemeleri gerektiğini belirterek, okul ortamlarının havalandırılmasının, sıklıkla kullanılan kapı kolları, muslukların bakterilerden arındırılması için dezenfekte olmasının ve maske takılmasının öneminin altını çizdi.

Aynı zamanda covid ile ilgili doğru bilinen yanlış bilgileri de paylaşan Prof. Dr. Mithat Kıyak velilerimizin sorularını da yanıtladı.