Anaokulu–İlkokul Öğrencilerimiz “10. Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği” nde Projelerini Sergiledi

OKAN KOLEJİ

Anaokulu–İlkokul Öğrencilerimiz “10. Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği” nde Projelerini Sergiledi

Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarını sunduğu ve sınıfta öğrendiği tüm bilgileri kullanarak disiplinler arası bilgiler ile ürettiği projelerden oluşan 10. Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliğimizi Çevrim içi olarak Okan Dijital Öğrenme Platformu’nda gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgisini arttırmayı amaçlayan, düşünen, yorumlayan, sorgulayan, problem çözme yeteneklerini geliştiren, hipotezler oluşturan, verilere dayanarak sonuç geliştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen şenliğimiz yoğun ilgi gördü. 

Anaokulu, İlkokul öğrencilerimiz laboratuvar ortamına dönüştürdükleri evlerinde, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarında merak ettikleri ve derslerinde işledikleri konuları deneyerek gözlemleme olanağı buldular. Suyun kaldırma kuvveti, gökkuşağının oluşumu, karbondioksit gazı ile balon şişirme, patlayan yanardağ, havasız kalan mum, yapışan bardaklar, dans eden mısırlar, saf madde ve karışımlar, akciğerlerimizin işlevi, basit elektrik devresi, mıknatısların manyetik özelliği, sütten yapıştırıcı elde etme, geometrik şehirler, görünmeyen mürekkep, mikrobun oluşumu ve yayılması, patlamayan balon, nişasta ile suyun etkileşimi” alanlarında yaptıkları deneylerin sunumları ile yaşayarak öğrendiler. Toplamda 75 projeyi OKAN Dijital Öğrenme Platformu’ndan başarıyla sundular. Öğrencilerimizin oluşturdukları projeler, gelecekte onların birer bilim insanı olarak hazırlayacağı bilimsel makalelerin adımları olacaktır.