4. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivalimizi Gerçekleştirdik

OKAN KOLEJİ

4. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivalimizi Gerçekleştirdik

Türkiye’de bir ilke imza atarak öğrencilerimize ikinci yabancı dil eğitiminde Çince dilini de öğreten eğitim kurumu olmanın ayrıcalığını yaşayarak 13.12.2019 tarihinde İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Okan Koleji Konfüçyus sınıfı iş birliği ile 4. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali'mizi gerçekleştirdik.

4.Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali’mizde Çince eğitim alan Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimiz, katılımcılara Çin kültürünü ve dilini tanıtmak amacıyla; sergi, dans, tiyatro ve geleneksel gösterilerle yeteneklerini sergilediler.

Okan Koleji Kurucu Temsilcimiz Sn. Işıl Okan Gülen, Çince Mütercim Tercümanlık bölümünün Türkiye’deki ilk ve tek  İstanbul Okan Üniversitesi’nde olduğunun bilgisini vererek Çince dilini ve kültürünü yaymak için önemli adımlar attığını belirtti.

İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Bekir Okan, dünyanın her yerinde en çok konuşulan dilin  ileri ki senelerde Çince olacağı ile ilgili genel bir görüş olduğunu belirtti. Bu sebeple İstanbul Okan Üniversitesi olarak 2008 yılında İstanbul Okan  Üniversitesi’nde ilk kez Çinçe mütercimlik bölümünü açtıklarını ifade etti. 2013 yılında  Konfüçyus Enstitüsünü kurduklarını ve çalışmaya başladıklarını belirten Bekir Okan,  Çin dilinin  bütün dünyanın ilgi duyduğu bir ülke ve dil olduğunu kaydederek Okan Koleji’nin eğitim programına Çince'yi bunun bilinciyle  dahil ettiklerinin altını çizdi.

Öğrencilerimiz festivalde Çince şarkı, bilmece ve tekerleme söylemenin yanı sıra Çince dans ve piyes gösterisi sergilediler. Katılımcıların keyifli zaman geçirdikleri festivalde görev alan öğrencilere ve katılımcılara Çin kültürünü yansıtan özel hediyeler verildi.