Geleceğin Bilim İnsanları Okan’da Yetişiyor

OKAN KOLEJİ

Geleceğin Bilim İnsanları Okan’da Yetişiyor

Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarını sunduğu ve sınıfta öğrendiği tüm bilgileri kullanarak disiplinler arası bilgiler ile ürettiği projelerden oluşan 10. Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliğimizi Çevrim içi olarak Okan Dijital Öğrenme Platformu’nda gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgisini arttırmayı amaçlayan, düşünen, yorumlayan, sorgulayan, problem çözme yeteneklerini geliştiren, hipotezler oluşturan, verilere dayanarak sonuç geliştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen şenliğimiz yoğun ilgi gördü. Tuzla Kampüsü ve Ataşehir Kampüsü Bilim ve Proje Şenliğinde ortaokul kademesinde 69 Lise kademesinde 62 proje sergilendi.

Bilim ve Proje şenliğinde, öğrencilerimizin paylaştığı bilim sunumları arasında tüm bilim dallarından örnekler olması onların bilimsel yöntem ışığında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Bilişim Teknolojilerinde öğrencilerimizin ne kadar bilgi sahibi olduklarını ve bu bilim dallarının birbiriyle etkileşimini ve disiplinler arası çalışmayı öğrenmiş olduklarının bir kanıtı oldu. 

Proje sunumları arasında; mutfaktaki matematik, vitaminlerin covid-19 üzerinde etkisi, doğal indikatör yapımı, eğlenceli maya ile balon şişirme, matematik oyunu tasarlama, doğal yapıştırıcılar, özel yazılımlar, Covid 19’dan korunmak için maskeler ne kadar etkili, fizik ve müzik, muzdan DNA izolasyonu, klorofilin floresan etkisi, sihirli şişe, obleck yapımı gibi bir çok proje yer aldı. Toplamda 131  projeyi OKAN Dijital Öğrenme Platformu’ndan başarıyla sunuldu. Öğrencilerimizin oluşturdukları projeler, gelecekte onların birer bilim insanı olarak hazırlayacağı bilimsel makalelerin adımları olacaktır.

10. Geleneksel Bilim ve Proje Şenliğimiz ile İlgili Basında Çıkan Haber Linkleri:

https://www.bultenat.com/okan-koleji-10.-geleneksel-bilim-ve-proje-senligine-ev-sahipligi-yapti-1785.html
https://yaziyoyaziyo.com/okan-koleji-10-geleneksel-bilim-ve-proje-senligine-ev-sahipligi-yapti_50176.html
https://gundem.tc/etiket/okan-koleji-10-geleneksel-bilim-ve-proje-senligine-ev-sahipligi-yapti/