Öğrencilerimiz Okan Dijital Öğrenme Platformu’nda Yazarlarla Buluştu

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimiz Okan Dijital Öğrenme Platformu’nda Yazarlarla Buluştu

“Yazar - Öğrenci Buluşmaları” etkinliğimiz kapsamında ortaokul öğrencilerimiz, Okan Dijital Öğrenme Platformu’nda yazarlarla buluştular. 

5.sınıf öğrencilerimiz Yazar Hamit Annak ile eseri “Aklınızı Başınıza Alın” üzerine, Yazar İclal Dikici ile “Teneke Uygarlığı” isimli eseri üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz Hamit Annak ile gerçekleştirdikleri söyleşide beynin bölümleri ve işleyişi hakkında yeni bilgiler edindiler. İnsan eliyle yaratılan teknolojinin, insanı esir alabileceğini sorguladığımız yazar İclal Dikici ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte ise öğrencilerimiz dünyayı tüm canlılarla paylaşabilme ve yaşanılır kılma konusunda bireysel sorumluluklarını kavradılar.

7.sınıf öğrencilerimiz Yazar Göktuğ Canbaba ile gerçekleştirdiği söyleşide yazarın Uzak Doğu ülkelerine seyahatlerinden çektiği fotoğraflar üzerinden kurgusal hikâye oluşturma, yaratıcı okuma ve yazma becerilerini geliştirdiler.

6. sınıf öğrencilerimiz ise “Vahşi Şeyler” isimli eseri üzerine  Yazar Burcu Aktaş ile “Kapiland’ın Kobayları” isimli eseri üzerine Yazar Miyase Sertbarut ile söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz Burcu Aktaş ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide kentleşme içerisinde bireysel farkındalığın güçlendirilmesi ve  çevreye duyarlı olma konularını ele aldılar. Miyase  Sertbarut ile gerçekleştirdikleri söyleşide ise toplumda oluşabilecek tehlikelere karşı bilim ve eğitimin ışığında nasıl ilerleyeceklerine dair problem çözme becerilerini geliştirdiler.

Kütüphane birimimizin düzenlediği tüm söyleşilerde öğrencilerimiz farklı bakış açılarıyla düşünme, sorgulama güçlerini zenginleştirdiler.