"O'Learn" Eğitim Platformu (Uzaktan Öğrenme Dijital Platformu)

OKAN KOLEJİ

"O'Learn" Eğitim Platformu (Uzaktan Öğrenme Dijital Platformu)

Değerli  Velimiz, Sevgili Öğrencimiz, Milli Eğitim Bakanlığınca Covid-19 Korona Virüsü salgını nedeniyle ne yazık ki  okulda eğitime ara verilmek zorunda kalınmıştı. Bu süre içinde öğrencilerimizin eğitimden uzaklaşmaması ve öğrenme ortamında kalması için öğretmenlerimizin  çok yönlü kaynak  ve araçlar, yenilikçi eğitim teknolojileri  kullanılarak uzaktan eğitime devam ettik. Milli Eğitim Bakanlığınca okulda eğitime ara verilmesi 30 Nisan tarihine kadar uzatılmıştır. Okan Eğitim Kurumları bu olasılığı  dikkate alarak alternatif ve kapsayıcı   uzaktan öğrenme  araçlarının kullanıma açılacağını  24 Mart 2020 tarihinde bilgi notu ile sizlere iletmiştik. Okan Eğitim Kurumları olarak  O’Learn  (uzaktan öğrenme)platformumuzu 30 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren ise tüm kampüslerimiz ve sınıf seviyelerimizde uzaktan eğitime  açıyoruz. O’Learn “olearn.okan.edu.truzaktan öğrenme platformuna sabit bilgisayarlar, tablet ve mobil bağlantılardan erişim yapılabilmektedir. Öğrencilerimizin rahat kullanım rehberine ve uzaktan eğitim programımız ile ilgili tüm duyuruları K12Net veli iletişim portalımızdan takip edebilirsiniz. O’Learn “olearn.okan.edu.tr Dünyada birçok eğitim kurumunda kullanılan ve kabul görmüş Blackboard sisteminin bir uzantısı ve aynı zamanda İstanbul Okan Üniversitesinin de kullandığı etkili bir uzaktan eğitim platformudur. Bu sistemle bazı  dersler 2 farklı yöntemle işlenecektir.

  1. Eş zamanlı (senkron) model, sanal sınıf ortamlarında öğretmen ve öğrenen gurubun aynı anda bulunduğu ve derslerin gerçekleştiği modeldir.
  2. Aynı zamanlı (asenkron) modelde içerik, video, doküman, sunu vb. dosyaları gibi çeşitli öğretim materyalleri öğrencilerimize sunulacak, öğrenci istediği zaman, kendi hızında öğrenme faaliyetini bireysel olarak gerçekleştirebildiği modeldir.
Okan Eğitim Kurumları olarak uzaktan eğitim sistemimizle; standart eğitim içeriklerinin yanı sıra, daha önce derslerde işlenen konuları destekleyen videolar, sunu ve görseller, dijital kaynaklar, çeşitli interaktif materyaller ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına ve gelişim alanlarına göre oluşturulan ödevler, on-line/off-line videolu ders anlatımları gibi kapsamlı eğitim içerikleriyle kolay, etkili ve kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimizin yüz yüze eğitimden uzakta kalmasından kaynaklanabilecek olası  eğitim açıklarını en aza indirgemek  için yoğun şekilde çalıştığımızı bildirir bu olağandışı süreçteki işbirliğiniz için teşekkür ederiz.   Sizlerin ve ailelerinizin sağlıkla kalmasını diliyor en kısa sürede öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde okul ortamında görmeyi ümit ediyoruz. Saygılarımızla, Okan Eğitim Kurumları