İlkokul

İlkokul

Güzel Sanatlar ve Spor

BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN

İlkokul Beden Eğitimi ve Oyun dersleri, Çağdaş eğitim ışığında öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini ön planda tutan, öğrencilerimizin hareket potansiyellerinden yararlanılarak, yeteneklerin beceriye dönüştüğü, verimliliğin arttığı, öğrenme isteğinin yüksek olduğu, yeni hareketlerin hızla öğrenildiği bir gelişme dönemi olması sebebiyle, koordinasyon ve motor becerilerini destekleyecek oyunlarla derslerimiz işlenmektedir. Bu oyunlar içeriğinde  akran etkileşimi içerisinde, işbirliğine dayalı, paylaşımın ve yardımlaşmayı destekleyecek yürüme, koşma, atlama - yuvarlanma, itme-çekme, yön değiştirme, ağırlık aktarımı, asılma, tırmanma, dengeleme gerektiren hareketlerle, el-ayak koordinasyonu, top alıştırmaları, hız kontrolü, dikkat, çabukluk, dayanıklılık ,temel cimnastik ve esneklik çalışmaları üzerine bağıntılı hareket içerikli parkurlara, grup ve bireysel yarışmalara yer verilir.

 İlkokul öğrencilerimiz ayrıca periyodik olarak yıl içerisinde Beden Eğitimi ve oyun dersi içerisinde yüzme dersleri görmektedirler. Yüzme sporu, kas-iskelet sistemi yapısının gelişimini destekleyen, koordinasyon becerilerini geliştiren, dayanıklılığı arttıran, hem bedensel sağlık hem de iyi bir kişilik gelişimi açısından yararları olan bir spor dalıdır. Yüzme derslerinde öğrencilerimiz uzman eğitmenler eşliğinde, seviye gruplarına ayırılarak iki stil üzerine yüzme eğitimi almaktadırlar.  

 OKUL TAKIMLARI

Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğretmenlerimiz tarafından derslerimizde öğrencilerimiz gözlenmekte,  ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okul takım seçmelerine yönlendirilmektedir. Okul takımlarımıza seçilen öğrencilerimiz “Gençlik Spor İl Müdürlüğü”  Okul spor portalından “Sporcu Lisansı” çıkartılarak, İstanbul genelinde yapılan okullar arası il - ilçe müsabakalarına katılım sağlanmaktadır. İl şampiyonasında başarı gösteren takımlarımız Türkiye Şampiyonasında mücadelelerine devam etmektedir.

Takımlarımızda yer alan sporcularımız, alanında uzman öğretmen ve antrenörler tarafından çalışmaları yürütülmekte, branşa özgü koordinasyon becerilerini geliştiren teknik, taktiksel anlamda gelişimlerini destekleyecek çalışmalara yer verilmektedir.

 

SPOR ETKİNLİKLERİ

Öğrencilerimizin ders dışında aktif olmalarını sağlayabilmek amacıyla okul içi ve okul dışı çeşitli organizasyon ve yarışmalar düzenlenmektedir.

Öğrencilerimiz bu organizasyonlarda farklı deneyimleri yaşarayak, ilgi ve becerilerini keşfetme fırsatı bulur ve sosyal açıdan güçlenirler.

 

Yıl içerisinde gerçekleştirilen etkinlik ve Organizasyonlar; 

·       Spor Haftası şenlikleri,

·       Okul içi Turnuvalar,

·       Koşu yarışmaları,

·       Yetenekler Sahnede etkinliği,

·       Spor Söyleşileri,

·       Okullar arası il- ilçe spor müsabakaları,

KULÜP DERSLERİ

Okan’da kulüp dersleri spor – sanat ve bilim alanında, gerekli bilgi, tutum becerileri destekleyen, seçenekleriyle öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hedefler belirleme ve hedeflere yönelik çalışma sistemi kuran, yeteneği ve bilgiyi destekleyen bir süreçtir. Kulüp derslerinde iletişim, problem çözme becerileri ve anlayışın yanı sıra öğrencilerimize farklılıklarımızı benimsemeyi ve yetişkinliğe kadar sürecek sağlıklı ilişkiler kurmayı öğretmeyi içerir. Sağlıklı kimlikler geliştirmek, duyguları yönetmek, kişisel ve kolektif hedeflere ulaşmak, başkaları için empati hissetmek ve göstermek, sorumlu ve özenli kararlar verebilmek en öne çıkan hedeflerdir. Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih ettikleri kulüp derslerinde  yetenekleri, çok yönlü gelişimleri profesyonelce uzman eğitmenler tarafından desteklenmektedir.

Okan Eğitim Kurumları İlkokul kulüp dersleri;

·       Ses Eğitimi ve Koro

·       Satranç Kulübü

·       Jimnastik Kulübü

·       Halk Oyunları ve Dans

·       Yaratıcı Drama / Tiyatro Kulübü

·       Basketbol Kulübü

·       Maker ve Robot Ptogramlama

·       Görsel Sanatlar Kulübü

·       Orff ve Ritim Kulübü 

MÜZİK DERSİ

Okan Eğitim Kurumları Müzik Bölümü olarak hedefimiz öğrencilerimizin akademik gelişimini, estetik ve sanatsal gelişimi ile sentezleyip, yapıcı, yaratıcı, üretken ve sanatsal donanıma sahip bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. İlkokul müzik eğitiminde öncelikli hedeflerimiz, akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini geliştirmek, sergileyecek ortamlar yaratmak, geleneksel ve evrensel müzik kültürünü kazandırarak, müziği yaşamlarına katmaktır. İlgi ve yetenek geliştirme programımız kapsamında öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye yönelik çalışmalar yapılıp öğrencilerimiz enstrüman eğitimi ve kulüp etkinlikleri ile desteklenmektedir.

SANAT ETKİNLİKLERİ

·       Performance Corner 

·       Ayın Bestecisi Müzisyen Tanıtımları

·       Hafta Sonu Kış Sanat ve Spor  Okulu 

·       Spor ve Sanat Haftası

·       Okul Korosu

·       Sanat Söyleşileri

·       Veli – öğrenci atölyeleri

 

GÖRSEL SANATLAR 

İlkokulda Görsel sanatlar dersi tüm sınıflar düzeyinde, görsel sanatlarda biçimlendirme, sanat kültürü ve Müze bilinci olmak üzere üç ana öğrenme alanı çerçevesinde toplanmıştır.

 

Öğrencilerimiz kendilerini çizgilerle, renklerle, biçimlerle özgün olarak ifade edebilmeleri, algısal yetilerini, yaratıcı düşüncelerini, analiz - sentez yeteneklerini, problem çözme ve yorumlama becerisi geliştirirler Amacımız zihinsel düşüncelerini görsel biçimler yolu ile ifade edebilmelerine yardımcı olarak, doğada ve çevrede gelişen değişen olaylara farklı gözle bakmayı ve davranışa dönüştürmeyi sağlamaktır. Bu alana ilgi duyup çalışmaları aktif bir şekilde sürdürebilen, bireysel ve grup sorumluluklarının bilincinde olan, disiplinli çalışma ortamına uygun öğrenciler yetiştirmektir. Yıllık planlarımızda; çizgisel çalışmalar, portre, Natürmort ,oran-orantı , resimde kompozisyon oluşturabilme, desen – karakalem, renklerin birbirleriyle uyumu ve dengeli kullanımı , resimde duyguların hareketle ifade edilmesi, üç boyutlu, özgün, röprodüksiyon, tuval, perspektif çalışmaları, Ressamların hayatları ve eserleri bu doğrultuda seçilen ressamların eserlerinin öğrencilerimiz tarafından yeniden yorumlanması üzerine konular yer almaktadır.

 

SANAT ETKİNLİKLERİ

·       Sergi ve Müze gezileri

·       Resim Yarışmaları

·       Dijital Sergiler

·       Dekor ve Tasarım çalışmaları

·       Milli Bayramlarda ürün Sergileri

·       Her ay Ressam Tanıtımları

·       Sanat söyleşileri

·       Spor - Sanat haftasında etkinlikleri